Kawa ziarnista Arcaffe Mokacrema 1kg
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Kod produktu: 528
Cechy produktu
KAWA
Opis produktu
Kawa "Mokacrema" - Speciality Blend
Kawa "Mokacrema" - Mieszanka Speciality
"Mokacrema" to wyjątkowa mieszanka kaw ziarnistych, skomponowana z najwyższej jakości ziaren pochodzących z Gwatemali, Salwadoru, Etiopii i Brazylii. Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy," a każde opakowanie jest opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o jej doskonałej jakości.
Aromat Kawy "Mokacrema":
Aromat Suchy:
W aromacie suchym "Mokacrema" dominuje gorzka czekolada i mocno karmelizowane orzechy. Można także wyczuć wyraźny zapach prażonego słodu i nuty torfowe, z lekkim akcentem ziemi. Jest to intensywny, głęboki aromat z wyrazistym charakterem.
Aromat Mokry:
W aromacie mokrym "Mokacrema" pojawił się wyraźny marcepan oraz nuty orzechowe i palona wytrawność. Gorzka czekolada ewoluuje w kierunku czekoladowego budyniu. Ten mleczny element nadaje filiżance subtelności. Chociaż owoce są obecne, to nie dominują. Pojawiają się gdzieś w tle, przypominając delikatne cytrusy.
Smak Kawy "Mokacrema":
W smaku "Mokacrema" wyróżnia się smak budyniu czekoladowego, który jest przyjemnie słodki, bez dodatku białego cukru. Można także dostrzec nuty wanilii i karmelu. Goryczka jest obecna, ale nie dominująca, towarzyszy słodyczy. Kwasowość jest bardzo niska, ale można wyczuć subtelne nuty cytrusowe. "Mokacrema" to włoskie espresso w zacnym wydaniu.
Kawa z Mlekiem:
Podczas przygotowywania cappuccino z "Mokacremą," nadal dominuje smak budyniu. Pojawiają się nuty korzenne, przypominające piernik. Warto zwrócić uwagę, że gorycz znika niemal całkowicie w obecności mleka.
Receptura Kawy "Mokacrema":
Celem w przypadku "Mokacrema" jest uzyskanie wysokiego body, zaznaczenie kwasowości, wyraźnej słodyczy i ograniczonej goryczki. Finalna receptura wyglądała następująco:
- Doza: 18 gramów
- Uzysk: 32 gramy
- Czas ekstrakcji: 30 sekund