Kawa Alunni Camillo - 250g ziarnista
Opis
Włoska Kawa Ziarnista Alunni Camillo 250g
Kawa ziarnista Alunni Camillo w opakowaniu 250g to najwyższej jakości włoska kawa o intensywnym smaku i średniej zawartości kofeiny, idealna dla osób, które potrzebują zrównoważonej kawy.
Kawa Alunni Camillo
Kawa premium prosto z włoskiej rodzinnej palarni
Kawa Alunni Camillo 250g ziarnista włoska Arabika/Robusta
✅ Opakowanie 250g
✅ Kawa ziarnista
✅ 60%Arabika / 40% Robusta
✅ Intensywność smaku: 4/5
✅ Kwasowość: 1/5
✅ Stopień wypalenia średni
✅ Zawartość kofeiny: niska
✅ Miejsce palenia: Rzym, Włochy
✅ Data ważności: 24 mc od daty palenia
✅ Nuty smakowe: Karmel, słód, czekolada
✅ Nuty zapachowe: cytrusy, limonka
✅ Regiony pochodzenia ziaren: Ameryka środkowa, Ameryka Południowa, Afryka oraz Indie

Charakterystyka i pochodzenie kawy
Ta mieszanka kawy została starannie zaprojektowana przez ekspertów z Alunni Cafe rodzinnej włoskiej manufaktury położonej w sercu tego słonecznego kraju, Rzymie. Jest owocem wieloletniej pracy ekspertów z dziedziny palenia kawy, którzy wykorzystali tylko najlepsze ziarna kawy z całego świata w składzie 60% Arabiki i 40% Robusty.
Wszystkie ziarna kawy wykorzystane w mieszance Camillo są starannie wyselekcjonowane i pochodzą z małych plantacji z całego świata. Ziarna Arabiki pochodzą z Ameryki Środkowej oraz Ameryki Południowej, a Robusty są uprawiane w Azji i Afryce
Profil zapachowy i smakowy kawy
Najpierw zobaczysz ciemnobrązową piankę, a następnie skosztujesz złożonej mieszanki suszonych owoców, orzechów, gorzkiej czekolady i odrobiny tytoniu.
Ta kawa doskonale smakuje jako espresso, latte macchiato lub cappuccino i z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników kawy.
Przyrządzanie kawy
Kawa Alunni Camillo idealnie nada się do Twojego ekspresu automatycznego, ekspresu kolbowego, a po odpowiednim zmieleniu świetnie odnajdzie się w kawiarce oraz frenchpressie
Informacje ogólne:
✅ Długotrwały aromat
✅ Bardzo dobre body
✅ Intensywna percepcja węchowa
✅ Piękna ekspresja smaków: przyprawy, bakalie, orzechy.
✅ Niska kwasowość
Zalecenia dotyczące przygotowania w ekspresie kolbowym
- 7g kawy na filiżankę
- Temperatura parzenia od 90 do 95 stopni Celsjusza
- Ciśnienie 9 barów
- Czas parzenia 25 sek.
- 25-30 ml kawy na filiżankę

Stopień i rodzaj palenia
Każda partia ziaren jest prażona oddzielnie, w taki sposób, aby wydobyć wszystkie niepowtarzalne smaki i aromaty.
Nasze kawy są palone w stopniu średnim
Nasi zaprzyjaźnieni roasterzy z Cafe Alunni przykładają dużą wagę do tego, aby każda partia ziaren była prażona zgodnie z jej indywidualnym profilem smakowym. to kawa, która oferuje doskonały stosunek jakości do ceny i jest idealna do codziennego spożycia. Bez względu na to, czy lubisz espresso, latte macchiato czy cappuccino,
Camillo zawsze dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych.
Podkreślenie i zaakcentowanie tego co najbardziej kochasz w espresso. Niska kwasowość, niebanalna mieszanka, fuzja smaków - działająca na zmysły. Niezapomniane doznania, do których chcesz wracać. Podczas porannej kawy, w towarzystwie przyjaciół.
Dane techniczne
Opakowanie | 250g |
Skład mieszanki | 60% Arabika / 40% Robusta |
Zawartość kofeiny | Średnia |
Rodzaj kawy | Kawa ziarnista |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.